First Chair Communication

Omdømme – den fundamentale platform for succes

Reputation Management er et holistisk begreb. Dit omdømme skabes ikke ”kun” af kommunikationsaktiviteter. Faktisk spiller kommunikation en mindre rolle, end de fleste tænker over.

Hvis du vil arbejde seriøst med dit omdømme, så begynder rejsen med den adfærd, du og organisationen har. Hvad gør vi, hvordan gør vi det, og hvordan bliver det opfattet i vores målgrupper og hos vores stakeholdere?

Lyder enkelt, ikke? Det er desværre nemmere at sige, end det er at få til at spille, så alle aktiviteter fremstår i harmoni, og den samme musik lyder i vores omverdens ører.

Omdømme er meget nært beslægtet med troværdighed, så det er dybest set den helt grundlæggende ”licens to operate”, der er tale om.

Skal vi tage en snak om dit omdømme?

Strategisk kommunikation – indsatser som støtte til forretningsstrategien.

I First Chair Communication taler vi meget sjældent om ”kommunikationsstrategi”.

Kommunikation som mål i sig selv anser vi nemlig ikke for specielt relevant eller hensigtsmæssigt. Vi vil meget hellere tale om forretningsstrategien, mål og midler, hvor kommunikation altid har betydning. Det kan være for at skabe opbakning og forståelse internt, hos kunder, hos leverandører, i salgskanaler og hos kunderne.

Strategisk kommunikation er i vores optik kort og godt den værktøjskasse, der kan hjælpe dig i mål med din strategi. Du kan finde både forandringsledelse- og kommunikation, intern kommunikation, medierelationer og for business-to-business også marketingindsatser i værktøjskassen. Kræver det specialviden på det digitale område, er vi i familie med GORM Agency. Er du i FMCG eller retail, så kan vi heldigvis trække kompetencer fra et af Danmarks største og mest specialiserede bureauer på området ind i ligningen. Envision kan alt det, vi ikke selv kan og lidt til.

Sig endelig til, hvis du kunne tænke dig en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Sparring til kommunikationsfunktionen

Kommunikationsfunktionen i en organisation eller virksomhed kan have mange forskellige opgaver og mål. Forventningerne fra kollegerne kan på samme vis være meget forskelligartede.

En ting er imidlertid sikkert: Om du sidder alene med ansvaret, eller om du leder en større afdeling, er der tale om en funktion, der står lidt alene, fordi der ikke er så mange andre med samme kompetencer og opgaver.

I First Chair Communication har vi mere end 100 års erfaring med netop de roller, når vi lægger det hele sammen. Derfor kan vi tilbyde løbende sparring til kommunikationsfunktionen.

Det lyder måske en anelse selvfedt, men vi tror ikke på, at du står med noget, en af os ikke har prøvet selv. Derfor kan vi fungere som den væg, du kan spille bolde opad – og få en smule mere ro i sindet. Giv os et kald, så finder vi den rigtige til at bringe dig videre.

 

Public affairs og interessevaretagelse

I First Chair Communication kalder vi helst en spade for en spade. Så det er lobbyisme og påvirkning af dine rammevilkår, der gemmer sig under overskriften.

Der er ofte store og (pseudo-)akademiske udredninger involveret i public affairs. Det får du ikke hos os. Vi ser området som en hvilket som helst anden kommunikationsdisciplin. 

Det er dybest set kun målgruppen og interessenterne, der er særegne. Og som i alle andre discipliner handler det om at kommunikere til målgruppen på dennes betingelser.

Embedsværket, de politiske organisationer og politikere skal kunne se deres egen interesse i det, du ønsker at påvirke dem med. Derfor er der værktøjsmæssigt en forskel til f.eks. medarbejdere, kunder eller medierne. Men så kompliceret er det nu heller ikke. For det politiske miljø i Beijing, Washington, Bruxelles, Delhi og København er det som altid et spørgsmål om relevans og gensidige fordele.

Har du din legitimitet på plads, så giver vi gerne en hånd.

 

Business-to-business

Med en udstrakt erfaring med de særlige forhold og hensyn, der tages hensyn til, når virksomheder vil ramme andre virksomheder, er vi klar med råd og dåd på hele paletten.

Vores erfaring er, at marketing og kommunikation som funktioner har en mindre fremtrædende rolle i business-to-business, end man typisk ser i en virksomhed, der retter sig direkte til forbrugere.

Det er salgsfunktionen, der så at sige styrer slagets gang, når vi taler business-to-business. Derfor har First Chair Communication udviklingen af værditilbud (value propositions), værdisalg (value selling) og den mere direkte kommunikation til ligesindede på programmet.

Der er naturligvis rigtig meget kommunikation i business-to-business. Det mest karakteristiske er, at det ofte er ingeniører, der er i kontakt med ingeniører, læger, der taler med læger, eller farmaceuter, der taler med apotekere. Det kræver specifikke færdigheder at rådgive og hjælpe på de områder.

Dem stiller vi gerne til rådighed, så vi er altid klar til en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig.


Strategi og forretningsudvikling 
– med fokus på SMV’er

Den gennemsnitlige SMV i Danmark er helt typisk ikke mange eller store stabsfunktioner. Den daglige ledelse er samtidig dybt involveret i den daglige drift.

Det er der naturligvis absolut ikke noget galt i eller forkert ved. Det er sådan, det er!

Fordelene er nærhed, hurtige beslutningsgange og også hurtige kursskift, når det er nødvendigt.

Den potentielle bagside er, at strategiske tiltag og planer kan blive lidt forsinkede, fordi det netop er den daglige drift, der har hele organisationens opmærksomhed. Her vil First Chair gerne byde ind, fordi vi baseret på både erfaring og kompetencer samt hele First Chair Groups brede portefølje af rådgivere og konsulenter kan fungere som din stabsfunktion i de perioder, hvor fremdrift på strategiske tiltag og forandringer skal implementeres.

Det fører ikke til en voldsom stigning i de faste udgifter, da der kan skrues op og ned efter behov, men samtidig kan vi sikre, at din SMV reelt opnår de samme fordele, som de store virksomheder, hvor specialiserede stabsfunktioner støtte og tager ansvar for fremdrift.

Vi har forresten også udviklede og omfattende erfaringer med familieejede og ejerledede virksomheder. Det er et kapitel for sig. Grib fat i os, hvis du vil vide mere.

Kontakt

Ole Daugbjerg

Tlf. +45 2370 6550

od@firstchairgroup.dk